Onze eerste cria!

Kleine Effie is geboren

Het is midzomerdag, een prachtig zonnige morgen. Alpaca Maris is al de hele week wat onrustig. Ze blijft dicht bij de schuilhut en de anderen houden haar in de gaten. Haar moederschap komt er aan. Ook vandaag zie ik haar weer drentelen rond de schuilhut. Maar eerlijk dit doet ze al de hele week, dus ik stond niet volledig op scherp. Eenmaal buiten kijk ik nogmaals even naar de wei. Echt ik weet niet wat ik zie er hangt al een halve cria uit!!! Binnen een paar minuten van niets naar al bijna bevallen…

Gauw handdoeken gehaald en eenmaal terug bij Maris ligt het kleintje al naast haar. Met de handdoeken droog ik het kleine diertje droog. Maris staat het toe. Jeetje wat is dit bijzonder.

Het is een meisje en we noemen haar Effie (Hunger Games). De andere alpaca’s gedragen zich zeer betrokken. Ze snuffelen en onderzoeken Effie van top tot teen. Het lijkt net alsof ze op kraamvisite zijn … We zijn blij😊

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *