Ronja doet haar naam eer aan ❤

Het is een sombere zaterdagochtend, de lucht is grauw en donkere wolken pakken samen. Geen dag voor een alpacabevalling. Maar onze Maris is een persoonlijkheid, ze doet alles op haar eigen wijze en op haar eigen tijd. Dat blijkt….

Het miezert en ook ik ben wat onrustig, de omvang van Maris haar buik is enorm en ja Maris is Maris, dus ik zorg toch dat ik in de buurt van de wei blijf, ondanks dat er wordt beweerd dat alpaca’s alleen tijdens mooi weer bevallen.

En aan het einde van de ochtend zo rond een uurtje of elf kijk ik weer even op. Het kan niet waar zijn, daar tegen de zijkant van de hut zie ik iets donkers bewegen….

Maris is bevallen van een prachtig alpacajong, een meisje. Nadat ik het mocht afdrogen, begint het echt te regenen en te waaien, dus we brengen het jong gauw naar de hut.

Samen met Ton ontsmetten we het naveltje en kan Maris aan de bak als moeder.

We noemen haar Ronja, naar ‘Ronja de roversdochter’ van Astrid Lindgren. En het toeval wil dat onze Ronja net als de Ronja uit het boek geboren is tijdens storm en regen. Ze doet haar naam eer aan. We zien nu al dat ze sterk en eigenzinnig is, we zijn blij 😊🥚

3 Comments

Comments are closed.