Van alpacajas naar een want zonder top aan mijn hand…

Ooit stonden ze in de rij om geschoren te worden. Ook ooit kocht ik bij een mevrouw in Friesland een door haar man gemaakte spinnenwiel. En niet lang geleden kwam de match.

Nadat ik een foto kreeg van een bol wol die een mevrouw op Texel van de wol van onze Daan had gespind, vond ik het mijn tijd om het spinnen ook onder de knie te krijgen. Ik moet zeggen….het lijkt heel makkelijk, maar echt waar het is hartstikke moeilijk. Sowieso moet je meerdere handelingen tegelijk doen en dat is iets wat ik niet zo goed kan….

Onder de bezielende leiding van de Amerikaanse spinster Evie, die via YouTube les geeft in hoe je moet spinnen is het mij toch gelukt.

Het is nog erg hobbelig en onregelmatig, maar ik vind dat eigenlijk wel oké.

Op dit moment is het koud en zuur weer, dus ik dacht, ik brei van mijn eerste bollen alpacawol wanten zonder top. Op de site van Weareknitters heb ik een makkelijk en leuk patroon gevonden: https://www.weareknitters.nl/gratis-patronen/love-is-in-the-glove

In twee avondjes waren ze klaar. En ze zijn heerlijk zacht en warm.

1 Comment

Comments are closed.